Kinderen & Jongeren

Holistische therapie en coaching voor kinderen en jongeren

Holistische therapie en coaching voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar die vastlopen in hun ontwikkeling en op zoek zijn naar meer bewustzijn en balans. Bij kinderen van 0 tot 8 jaar werk ik veelal met de ouders. Door het inzetten van verschillende methoden kunnen we spelenderwijs:

Door kinderen te bekrachtigen in wie ze werkelijk zijn vergroot je het bewustzijn, wat bijdraagt aan ontwikkeling en balans.

Herken jij dit?

WensSter_Kindercoach_Puber_Gezin_Holistich_Hulp_Opvoeding_interactief_Spelenderwijs_werkwijze_Bellen_Blazen
ontwikkelen-groeien-coaching-therapie

Het kan ook anders

Er is zoveel meer mogelijk als je weer in jezelf gelooft!

"Ik piekerde veel en maakte mij druk over wat anderen van mij vinden".

"Ik ben 3 keer bij Linda geweest omdat ik veel aan het piekeren was en mij druk maakte over wat anderen van mij vinden. Ze is echt heel lief en gaf me goede tips zoals hoe ik bij mezelf kan blijven en rust krijg in mijn hoofd. Ik snap nu ook wat er gebeurd bij mezelf. Jammer dat het is afgelopen."

Dit kun je verwachten van het traject

Klik op de stappen voor meer informatie.

Na de aanmelding via het contactformulier ontvang je een bericht van mij waarin we een afspraak maken voor een korte telefonische kennismaking. Na de korte kennismaking stuur ik een intakeformulier toe en maken we een afspraak voor de intake.

Indien de hulpvraag buiten mijn deskundigheid valt, zal ik je doorverwijzen naar een andere vorm van hulpverlening.

Tijdens het intakegesprek maken we kennis, bespreken we de hulpvraag, achtergrond en voorgeschiedenis en vertel ik wat de mogelijkheden zijn en hoe we te werk gaan. Tevens plannen we een afspraak voor de eerste sessie.

In samenspraak kijken we of het wenselijk is of jullie kind aanwezig is tijdens de (gehele) intake. Ik vind het wel belangrijk om in ieder geval een kennismakingsgesprek te plannen met het kind als hij of zij niet bij de intake aanwezig is, dit kan eventueel in combinatie met de start van het traject.

Ik maak graag kennis met beide ouders, indien mogelijk. Het is voor kinderen van essentieel belang dat beide ouders achter dit traject staan voor een optimaal resultaat.

Ieder traject is afgestemd op het kind of de jongere, afgestemd op de hulpvraag, wensen, behoeftes en interesses.

Vanuit jouw hulpvraag/ wens gaan we samen (spelenderwijs) op zoek naar de boodschap achter de klacht, wat wil het vertellen, waar komt het vandaan en hoe kunnen we dit doorbreken. Hierbij werk ik vanuit een holistische visie en kijk ik naar jou als geheel, het totaalplaatje.

Door je bewust te worden van jezelf, je kwaliteiten, valkuilen, talenten en wie jij in essentie bent krijg je meer bewustwording en inzicht in jou patronen. Samen kunnen we kijken naar wat jij nodig hebt, waar dit vandaan komt en hoe je deze patronen kunt doorbreken, je hoeft het niet alleen te doen!

Door op holistische wijze op alle lagen te werken kun je voorkomen dat een opgeloste hulpvraag zich later uit op een andere laag. Door holistisch therapie/ coaching kom je weer in balans en zet je jouw (gezin) systeem in beweging vanuit verbinding met jezelf.

Zowel tussentijds als aan het einde van het traject vindt er een evaluatie plaats waarbij we terugblikken op het proces, behaalde resultaten en stellen zo nodig de hulpvraag/het plan bij.

Jouw therapeut en coach

Linda Bruinsma

Mijn ervaringen als professional, als kind, volwassene en zeker ook als (pleeg) moeder zijn een waardevolle bijdrage om samen met kinderen en volwassenen de diepte in te gaan in een veilige omgeving waarin ik hen vanuit vertrouwen stimuleer om zichzelf en hun eigen wijsheid te ontdekken, patronen te doorbreken, trauma of pijn te helen en dat wat nodig is om bewustzijn, ontwikkeling en balans te creëren op weg naar een leven vanuit rust en vertrouwen. Ik hoop daar aan bij te mogen dragen vanuit mijn eigen ervaring en expertise. 

WensSter_Kinderen_Jongeren_Steentje_Bijdragen_Spelenderwijs
therapeut-coach-workshop-kinderen-jongeren-volwassenen-ouders-traject-begeleiding

Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel je vraag via het contactformulier en ik help je graag persoonlijk verder.

Het is een bewuste keuze om vergoedingsvrij te werken, zodat er meer tijd en ruimte is om aan te sluiten op de behoefte van de cliënt en te werken vanuit mijn visie.

Mijn kwaliteit waarborg ik door aangesloten te zijn bij beroepsvereningingen CAT en Adiona en o.a. door intervisie, supervisie en bij- en nascholing te volgen.

Holistische therapie en coaching, ook wel psychosociaal of integratieve therapie/ coaching genoemd is een laagdrempelige, praktische psychologische hulpverlening en bestaat uit een zeer gevarieerd aanbod aan methoden en technieken. Te denken valt aan systemisch werk/ opstellingen, innerlijk kind, visualisaties, schematherapie, energetisch lichaamswerk, therapeutisch tekenen, (chakra)psychologie, EMDR, delenwerk, NLP, wielwerk, creativiteit, spel en voice dialogue.

Uitgangspunt van holistische, integratieve of psychosociale therapie is de overtuiging dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Holistisch betekend heel, hierbij kijk ik naar jou als geheel vanuit verschillende niveaus.

Fysiek: hoe reageert jouw lijf, wat wil jouw lichaam jou vertellen, in contact komen met je lichaam en fysieke balans vinden.

Emotioneel: wat voel je, emoties (h)erkennen, onderzoeken en (door)voelen. Maar ook leren omgaan met emoties.

Energetisch: de balans vinden en bewustwording van (je eigen) energie. Hoe reageer je op prikkels..

Mentaal: wat speelt er af in jouw hoofd, welke gedachten, overtuigingen heb je en wat is jouw gedachtekracht.

Als holistisch therapeut/ coach ga ik er vanuit dat alles met elkaar in verbinding staat en kijk ik naar deze verbinding en het grotere geheel.

Kinderen tot 16 jaar hebben toestemming nodig van hun ouders. Daarbij zijn kinderen loyaal aan hun ouders. Wanneer beide ouders achter hen kunnen staan draagt dit bij aan een optimale ontwikkeling en resultaat van de therapie/ coaching.

Vanaf 12 jaar wordt de jongere zelf ook om toestemming gevraagd.

Nee, je hebt geen verwijsbrief nodig. Je kunt zelf contact opnemen via het contactformulier.

Elk traject is maatwerk waardoor het verschillend is hoeveel sessies er nodig zijn. Binnen de trajecten wordt hier, afhankelijk van de hulpvraag, wel een inschatting van gemaakt. Gemiddeld bestaan trajecten uit 6- 8 sessies om blijvende verandering te creëren. 

Kindertherapie/coaching – 70 euro/60 min
Psychosociale coaching – 70 euro/60 min
Intakegesprek – 70 euro/60-90 min
Traject therapie/coaching* – Prijs op aanvraag
Holistische massage – 55 euro/50 min

* Trajecten worden in overleg vooraf vastgesteld voor een bepaalde periode, vaste prijs en frequentie. Tarieven zijn vrijgesteld van omzetbelasting op grond van artikel 25 uit de Wet op de omzetbelasting.

Scroll naar boven