Ouders

Coaching voor ouders

Als ouder wil je graag dat je kind gelukkig is, vaak ben je het dan zelf pas ook. Toch werkt het vaak omgekeerd en gaat dat wat jouw kind laat zien soms ook over jou als ouder, als mens. Kinderen spiegelen, ze praten je na, doen je na en misschien herken jij jezelf wel eens in je kind. Dit gebeurt bij leuke, fijne eigenschappen maar ook de minder fijne kanten maken zij zichtbaar. Wanneer jij als ouder geraakt wordt, wordt je geconfronteerd met de pijn van jouw innerlijk kind. Pijn die we als volwassenen allemaal met ons meedragen en dat gezien wil worden.   

Kinderen spiegelen en het is soms een uitdaging om in deze spiegel te kijken.

Ik begeleid je daar graag op een liefdevolle manier bij waardoor we samen inzicht creëren, er bewustzijn ontstaat en verandering in gedrag en gevoel wat zorgt voor meer balans in het gezin. 

Als jij als ouder samen in de spiegel wil kijken, behoefte hebt aan ondersteuning in de opvoeding en de ontwikkeling van je kind of loop jij zelf ergens tegen aan dan kijk ik graag met je mee.

Als ouder wil je graag dat je kind gelukkig is, vaak ben je het dan zelf pas ook.

Herken jij dit?

therapie_coaching_ouder_zoon_dochter_zelfvertrouwen_opvoeden_depressie

Het kan ook anders

Hoe ik jou/jullie kan helpen

Holistische therapie en coaching is een waardevolle manier om te kijken naar het geheel en inzicht te krijgen in het hele systeem. Door het inzetten van verschillende ondersteunende methodieken kunnen we vastgezette emoties weer in beweging krijgen, patronen doorbreken en inzicht krijgen in jezelf en je (gezin) systeem. Waardoor je weer vanuit verbinding met jezelf in je kracht kan gaan staan en vanuit verbinding met je kind kunt opvoeden en begeleiden. 

Door bewustwording en inzicht creëer je de mogelijkheid om te werken aan zichtbare en blijvende verandering in jou rol als ouder en in je gezin.

Als holistisch therapeut/ coach ga ik er vanuit dat alles met elkaar in verbinding staat. Ik bied een veilige plek waar ik jou en/ of je kind begeleid om meer in balans te komen en zo meer innerlijke vrijheid te creëren.

Dit kun je verwachten van het traject

Klik op de stappen voor meer informatie.

Na aanmelding via het contactformulier ontvang je een bericht van mij waarin we een afspraak maken voor een korte telefonische kennismaking. Na de korte kennismaking stuur ik een intakeformulier toe en maken we een afspraak voor de intake.

Indien de hulpvraag buiten mijn deskundigheid valt, zal ik je doorverwijzen naar een andere vorm van hulpverlening.

Tijdens het intakegesprek maken we kennis, bespreken we de hulpvraag, achtergrond en voorgeschiedenis en vertel ik wat de mogelijkheden zijn en hoe we te werk gaan. Tevens plannen we een afspraak voor de eerste sessie.

Vanuit jouw hulpvraag/wens gaan we samen op zoek naar de boodschap achter de klacht, wat wil het vertellen, waar komt het vandaan en hoe kunnen we dit doorbreken. Hierbij werk ik vanuit een holistische visie en kijk ik naar jou als geheel. Zonder oordeel en met een positieve, frisse blik kijk ik samen met jou naar wat er speelt op fysiek, energetische, mentaal en emotioneel niveau.

Door op holistische wijze op alle lagen te werken kun je voorkomen dat een opgeloste hulpvraag zich later uit op een andere laag. Door holistisch therapie/coaching kom je weer in balans en zet je jouw (gezin) systeem in beweging vanuit verbinding met jezelf.

Evaluatie

Zowel tussentijds als aan het einde van het traject vindt er een evaluatie plaats waarbij we terugblikken op het proces, behaalde resultaten en stellen zo nodig de hulpvraag/het plan bij.

"Ik voel me nu rustiger, ik kan beter omgaan met mijn spanningen, ook is er meer rust en plezier in ons gezin."

"Op aanraden van een vriendin kwam ik bij Linda terecht. Ik had last van dagelijkse spanningen en had het gevoel dat ik mezelf kwijt was geraakt. Dit gaf onrust in ons gezin, ik sliep slecht en ik kon er zelf niet goed de vinger op leggen. We hebben met een opstelling met poppetjes gekeken naar mijn klachten en kwamen al snel tot de kern. 

Linda hielp mij patronen te doorbreken, te achterhalen wat de gedachtes in mijn hoofd met me deden. Ze heeft mij geleerd hoe ik met prikkels om kan gaan en meer in verbinding ben met wat ik voel. 

Linda straalt veel rust uit, waardoor ik mij snel vertrouwd voelde. Het was soms confronterend, maar dat gaf mij de meeste inzichten. Ik voel me nu rustiger, ik kan beter omgaan met mijn spanningen, ook is er meer rust en plezier in ons gezin."

Veel gestelde vragen

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel je vraag via het contactformulier en ik help je graag persoonlijk verder.

Het is een bewuste keuze om vergoedingsvrij te werken, zodat er meer tijd en ruimte is om aan te sluiten op de behoefte van de cliënt en te werken vanuit mijn visie.

Mijn kwaliteit waarborg ik door aangesloten te zijn bij beroepsvereningingen CAT en Adiona en o.a. door intervisie, supervisie en bij- en nascholing te volgen.

Holistische therapie en coaching, ook wel psychosociaal of integratieve therapie/ coaching genoemd is een laagdrempelige, praktische psychologische hulpverlening en bestaat uit een zeer gevarieerd aanbod aan methoden en technieken. Te denken valt aan systemisch werk/ opstellingen, innerlijk kind, visualisaties, schematherapie, energetisch lichaamswerk, therapeutisch tekenen, (chakra)psychologie, EMDR, delenwerk, NLP, wielwerk, creativiteit, spel en voice dialogue.

Uitgangspunt van holistische, integratieve of psychosociale therapie is de overtuiging dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Holistisch betekend heel, hierbij kijk ik naar jou als geheel vanuit verschillende niveaus.

Fysiek: hoe reageert jouw lijf, wat wil jouw lichaam jou vertellen, in contact komen met je lichaam en fysieke balans vinden.

Emotioneel: wat voel je, emoties (h)erkennen, onderzoeken en (door)voelen. Maar ook leren omgaan met emoties.

Energetisch: de balans vinden en bewustwording van (je eigen) energie. Hoe reageer je op prikkels..

Mentaal: wat speelt er af in jouw hoofd, welke gedachten, overtuigingen heb je en wat is jouw gedachtekracht.

Als holistisch therapeut/ coach ga ik er vanuit dat alles met elkaar in verbinding staat en kijk ik naar deze verbinding en het grotere geheel.

Kinderen tot 16 jaar hebben toestemming nodig van hun ouders. Daarbij zijn kinderen loyaal aan hun ouders. Wanneer beide ouders achter hen kunnen staan draagt dit bij aan een optimale ontwikkeling en resultaat van de therapie/ coaching.

Vanaf 12 jaar wordt de jongere zelf ook om toestemming gevraagd.

Nee, je hebt geen verwijsbrief nodig. Je kunt zelf contact opnemen via het contactformulier.

Elk traject is maatwerk waardoor het verschillend is hoeveel sessies er nodig zijn. Binnen de trajecten wordt hier, afhankelijk van de hulpvraag, wel een inschatting van gemaakt. Gemiddeld bestaan trajecten uit 6- 8 sessies om blijvende verandering te creëren. 

Kindertherapie/coaching – 70 euro/60 min
Psychosociale coaching – 70 euro/60 min
Intakegesprek – 70 euro/60-90 min
Traject therapie/coaching* – Prijs op aanvraag
Holistische massage – 55 euro/50 min

* Trajecten worden in overleg vooraf vastgesteld voor een bepaalde periode, vaste prijs en frequentie. Tarieven zijn vrijgesteld van omzetbelasting op grond van artikel 25 uit de Wet op de omzetbelasting.

Jouw therapeut en coach

Linda Bruinsma

Mijn ervaringen als professional, als kind, volwassene en zeker ook als (pleeg) moeder zijn een waardevolle bijdrage om samen met kinderen en volwassenen de diepte in te gaan in een veilige omgeving waarin ik hen vanuit vertrouwen stimuleer om zichzelf en hun eigen wijsheid te ontdekken, patronen te doorbreken, trauma of pijn te helen en dat wat nodig is om bewustzijn, ontwikkeling en balans te creëren op weg naar een leven vanuit rust en vertrouwen. Ik hoop daar aan bij te mogen dragen vanuit mijn eigen ervaring en expertise. 

WensSter_Holistisch_Kindercoach_Gezinscoach_Noordoostpolder_Emmeloord_Flevoland_Linda_Bruinsma_Voor_Volwassenen_Burnout_Hulp_Coaching_Ouders
Scroll naar boven